• Futbal

Zápas kola v belgickej Jupiler Pro League

V 15. kole Jupiler Pro League je šlágrom kola duel, kde hostí v nedeľu v Ghelamco Arene KAA Gent doterajšieho lídra tabuľky Royale Union Saint-Gilloise.

Domáci majú v tejto sezóne zmiešané výsledky, ale radia sa medzi kandidátov na titul, keď do druhej polovice sezóny vstupujú z tretieho miesta. Vo svojom poslednom zápase uhrali proti Anderlechtu remízu 1:1, keď za Gent skóroval úvodný gól Matisse Samoise, aby hostia vyrovnali v závere prvého polčasu. Gent je v ligovej tabuľke na treťom mieste s 27 bodmi zo 14 zápasov. Za svojimi dnešnými súpermi zaostávajú o sedem bodov a budú sa určite snažiť tento rozdiel zmenšiť.

Naproti tomu Royale Union Saint-Gilloise má skvelé výsledky v prvej polovici sezóny a idú plnou parou vpred v snahe o svoj prvý belgický ligový titul za takmer deväť desaťročí. Vo svojom poslednom zápase porazili Kortrijk 3:0, pričom letná posila Kevin Rodrigues skóroval v prvom polčase hneď dvakrát, a otvoril si tak svoj gólový účet v klube. Na začiatku druhého polčasu sa k nemu pridal ešte Loic Lapoussin.

Sledujte priamy prenos v nedeľu na Arenasport 1 od 13:30. Zápas komentuje Ivan Bacho.

Z 15. kola belgickej Jupiler Pro League ešte odvysielame aj zápas o 18:30 medzi RSC ANDERLECHT – KWD MOLENBEEK na Arenasport 1 s komentátorským sprievodom Vladimíra Kováča.