• MMA

Slovenský bojovník vyzval Vémolu: Uskutoční sa ZÁPAS ROKA?

Zdroj: Reprofoto Youtube/OKTAGON MMA

 

Karlos Vémola, legendárny český bojovník, pred mesiacom oznámil koniec svojej aktívnej kariéry po tom, čo porazil Attilu Végha. Teraz však možno urobí výnimku. Píše sportweb.pravda.sk. 

Na sobotňajšom turnaji Oktagon 59 v Bratislave, kde Vémola pôsobil ako spolukomentátor, ho vyzval Samuel „Pirát“ Krištofič k návratu do klietky. Tento slovenský bojovník porazil Vémolu knokautom v prvom kole počas ich stretnutia v decembri minulého roka.

Je tu človek, ktorý si na mňa otváral ústa,“ vyhlásil Krištofič v bratislavskej hale a ukázal na Vémolu. „Tvrdil, že by ma porazil deväťkrát z desiatich prípadov. Tak poďme na to. Karlíto, kľudne aj v tvojej váhovej kategórii, zasadím ťa späť do zeme ako cibuľku.

Vémola si v pozápasovom vysielaní na Instagrame neodpustil poznámku: „Osobne si myslím, že ‚Piráta‘ by som porazil deväťkrát z desiatich. Možno niekto povie, že je to blbosť. Ale nechal by som to tak. Ja tú prehru strávim. Už len z toho dôvodu, že to bola prvá prehra v živote, cez ktorú som sa preniesol.

Vémola zvažuje výnimku

Vémola chvíľu premýšľal nad ponukou, no nakoniec zamieril ku klietke a povedal: „Asi ťa na ostrove spálilo slniečko,“ čo rozosmialo halu a narážalo na Krištofičovu účasť v reality šou Survivor. Vémola dodal, že plánoval návrat do klietky len pre trilógiu s Attilom, ale ak Attila nebude proti, môže si to predtým rozdať s Krištofičom.

Podľa sport.aktuality.sk, Vémola bol na turnaji ako komentátor a už keď sa Krištofič objavil na obraze, vravel kolegovi za mikrofónom: „S týmto mi to veľmi nevyšlo. Ten zápas som pos*al.“ Spolukomentátor mu povedal, nech sa prihlási o odvetu. „Ja už som na dôchodku, kamarát,“ odvetil.

Attila Végh podporuje zápas

Attila Végh, ktorý bol prítomný v hale a trénuje Krištofiča, naznačil, že zápas by mohol prebehnúť, ale len za správnych podmienok a finančnej kompenzácie. „Každopádne, Karlosovi by som zápas proti Pirátovi pred našou trilógiou nevyčítal,“ povedal Végh.

Možný dátum zápasu

Ak sa všetky strany dohodnú, odveta medzi Vémolom a Krištofičom by sa mohla uskutočniť 9. novembra počas turnaja Oktagon 63 v Bratislave. „Dohodneme sa a uvidíme,“ uviedol promotér Ondřej Novotný.

Isté je zatiaľ len to, že Krištofič bude zápasiť 9. 11. na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Či to bude o titul v poloťažkej váhe proti Vémolovi napovedia najbližšie dni.

Trilógia Végh – Vémola má iba jednu potenciálnu prekážku. V hre sú tri štadióny, vraví Neruda.

Trilogia s Véghom v lete 2025?

Stále nie je isté, či sa dočkáme tretieho zápasu medzi Vémolom a Véghom. Tento rozhodujúci zápas by sa mohol uskutočniť v lete 2025, čo by pre Vémolu znamenalo dlhú prípravu. Preto by si mohol spríjemniť čakanie duelom proti Pirátovi. „Neviem, ako by som sa pripravil na zápas až o rok. Riešili sme, či mám absolvovať ďalší duel, ale sľúbil som si, že už nechcem bojovať. Neviem, či sa dokážem pripravovať rok na jeden zápas,“ priznal Vémola.