• Tenis

Slovak Open 2024 naživo na Arena Sport

Od 28. októbra sa v bratislavskej Peugeot aréne Národného tenisového centra uskutoční dvadsiaty piaty ročník turnaja Slovak Open. V silnej medzinárodnej konkurencii sa na ňom predstavia všetci hráči z daviscupového výberu Slovenska na čele s Lukášom Kleinom. Priame prenosy budete môcť počas celého týždňa sledovať na Arena Sport 1.

25. ročník medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise mužov Slovak Open, ktorý spadá do kategórie ATP Challenger Tour odštartuje v bratislavskej Peugeot aréne Národného tenisového centra o necelé dva týždne. Od 28. októbra do 3. novembra sa tenisoví fanúšikovia môžu tešiť na zaujímavé zápasy, ktoré v priamych prenosoch bude prinášať aj televízia Arena Sport.

Na turnaji v hlavnom meste Slovenska bude štartovať osem hráčov z prvej stovky rebríčka ATP. Nasadenou jednotkou je Rus Roman Safiullin (61. v rebríčku k 30. septembru), ďalej sú to Márton Fucsovics z Maďarska (87.), Talian Luca Nardi (89.), Damir Džumhur z Bosny a Hercegoviny (96.), Chorvát Borna Čorič (97.), Jacob Fearnley z Veľkej Británie (98.), Švajčiar Alexander Ritschard (99.) a Quentin Halys z Francúzska (100.). V hlavnej súťaži sú aj slovenskí reprezentanti Lukáš Klein a Jozef Kovalík. V zozname priamo akceptovaných je 21 hráčov. „Pavúk“ doplní ešte šesť hráčov z kvalifikácie a organizátori udelia tri voľné karty a dve špeciálne výnimky.

Okrem osmičky hráčov z prvej svetovej stovky do Bratislavy zavíta viacero vynikajúcich hráčov z minulosti aj súčasnosti. Príde päť hráčov, ktorí vyhrali turnaj ATP Tour, skvelí hráči sú aj v kvalifikácii. Na voľnú kartu pribudne Alex Molčan, kandidátom je Norbert Gombos. Príležitosť dostanú aj mladé slovenské talenty. O tom, ktorí hráči to budú, rozhodnú tréneri.

Dotácia najväčšieho tenisového turnaja na Slovensku je 148 625 USD (približne 136-tisíc eur). V hre je aj 125 bodov do rebríčka ATP.

Priame prenosy počas celého týždňa budeme vysielať na Arena Sport 1. Podrobný program a rozpis prenosov včas zverejníme na webe arenatv.sk a na našich sociálnych sieťach.

 

foto zdroj: tennisslovakopen.sk